- 2 banany
- 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych
- 1 duża krucha sałata (np. lodowa)
- 1 łyżka soku z cytryny
- kilka listków melisy
- sos:
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- 1 kieliszek rumu lub tequili
- sok i otarta skórka z 1 cytryny
- szczypta cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól
Obrane banany pokrój na plasterki i skrop sokiem z cytryny. Teraz porwij palcami na kawałki umytą i osuszoną sałatę, połącz ją z orzeszkami i bananami, przykryj, i wstaw na godzinę do lodówki. Tuż przed podaniem polej sosem, wymieszaj i przybierz listkami melisy.
Smakosze jedzą tę sałatkę z drobiem i innymi białymi mięsami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz