Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka owocowa z bazylią

Składniki:
  • 3 grejpfruty
  • 3 pomarańcze cytryna
  • 2 winne jabłka
  • 2-3 gałązki zielonej bazylii
    sos:
  • 1 łyżka gęstej śmietany 12-proc.
  • 1 łyżka keczupu
  • sól, pieprz
  • cukier
Umyte owoce obierz ze skórki i pokrój w kostkę, usuń pestki. Dokładnie wymieszaj składniki sosu. Ostrożnie połącz rozdrobnione owoce, polej sosem, schłódź w lodówce. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.

Sałatkę można podać w połówkach grejpfrutów, miąższ należy wówczas wyjąć, nie uszkadzając skórki owoców.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...