Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka na wiosnę

Składniki na 3 porcje:
  • po 1 szklance młodych liści szczawiu i szpinaku
  • 1 pęczek rzodkiewek z listkami
    sos:
  • 2 łyżki oliwy łyżka
  • soku z cytryny
  • po 1/2 łyżeczki miodu i musztardy
  • sól
  • szczypta pieprzu
Dokładnie wymieszaj składniki sosu i wstaw go do lodówki.

Umyty szczaw, szpinak i rzodkiewki osącz na sicie. Liście rzodkiewek posiekaj; same rzodkiewki pokrój w plasterki, a liście szczawiu i szpinaku - w paski. Połącz składniki surówki, polej ją sosem i wymieszaj.

Surówka jest pyszna, a do tego bardzo zdrowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...