Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Suflet śliwkowy

Składniki na 8 porcji:
  • 50 dag śliwek mrożonych
  • 2 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 kieliszek śliwowicy
  • 4 jaja
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz do formy
  • sól
Śliwki należy rozmrozić, następnie je osącz, zasyp cukrem pudrem i zalej śliwowicą. Jajka ubij z cukrem, potem dodaj sól, cukier waniliowy, przesianą mąkę, mleko - wszystko razem dokładnie zmiksuj.

Teraz natłuść formę, wlej 1/3 ciasta i ułóż śliwki wraz z powstałym sosem. Zalej je resztą ciasta i piecz 40-45 minut w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...