Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jabłko nadziewane kremem i zapiekane

Składniki:
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka rodzynek
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • 5 dag migdałów
  • 50 ml calvadosu
Rodzynki opłucz, osącz i zalej calvadosem. Żółtka utrzyj z cukrem i masłem, dodaj osączone rodzynki i obrane oraz posiekane migdały.

Z umytych jabłek usuń gniazda nasienne, skrop je sokiem z cytryny i nadziej masą z żółtek.

Następnie - ułożone w żaroodpornym naczyniu do zapiekania - skrop jabłka calvadosem i wstaw na 25 minut w do piekarnika o temperaturze 200°C.

Przed podaniem przybierz migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...