- 100 dag żeberek cielęcych
- 60 dag polędwicy wołowej
- 60 dag ziemniaków
- 40 dag pomidorów
- 4 dag cebuli
- 4 dag kukurydzy w ziarnach
- 10 dag czosnku
- 16 dag papryki
- 100 ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Polędwicę wołową natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż na patelni na mocnym ogniu, aż się zrumieni, a następnie piecz w piekarniku w temperaturze 180°C (również grzanie góra/dół) przez około 10 minut.
Paprykę pokrój w 2-centymetrowe kawałki, czosnek podziel na ząbki, ale nie obieraj ze skórki. Oba składniki usmaż na patelni na małym ogniu. Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę poszatkuj. Posól, popieprz, a następnie usmaż razem z kukurydzą na drugiej patelni.
Na talerzach ułóż kawałki żeberek i plastry polędwicy. Wokół ułóż ziemniaki, paprykę z czosnkiem oraz sos pomidorowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz