Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Spaghetti z cukinią

Składniki na 4 porcje:
  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 4 malutkie cukinie (najlepiej 2 zielone i 2 żółte)
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii (lub łyżeczka suszonej)
  • 2 łyżki tartego parmezanu (niekoniecznie)
  • kostka bulionu warzywnego
  • pieprz
Makaron ugotuj tak, aby nie był za miękki, a następnie go odcedź.

Do rozgrzanego na patelni oleju wrzuć posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię (pamiętaj o odcięciu zdrewniałych końcówek). Dodaj kostkę bulionową. Całość dopraw pieprzem i bazylią, a następnie krótko podsmaż - cukinia powinna być szklista i twardawa. Wymieszaj ją z makaronem i ewentualnie z parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...