Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos włoski

Składniki:
  • 2 duże cebule
  • 15 dag pieczarek
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka posiekanych zielonych listków
  • lub 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
Drobno posiekaną cebulę zeszklij na margarynie, dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż odparują. Następnie dodaj przecier pomidorowy, wino, cukier, sól, pieprz. Wszystko razem wymieszaj i gotuj na małym ogniu około 5 minut. Sos możesz lekko zagęścić mąką. Podawaj go do smażonych mięs i ryb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...