Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos grecki

Składniki na 8 porcji:
  • 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny
  • pokrojonej w paseczki (45 dag)
  • 1 cebula
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ziele angielskie
  • 1 liść laurowy
  • cynamon
  • sok z 1 cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
W rondlu na rozgrzanej oliwie podsmaż włoszczyznę wraz z posiekaną cebulą, potem wlej do niej ćwierć szklanki wody i wsyp przyprawy. Całość duś do miękkości na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy wymieszany z musztardą i sok z cytryny.

Podawaj do ryb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...