Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos bretoński na gorąco

Składniki na 4 porcje:
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny i 1 pomarańczy
  • sól, pieprz
Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w kostkę, usmaż na oliwie. Dodaj koncentrat pomidorowy i chwilę duś razem. Potem oprósz mąką, zalej śmietaną, dokładnie wymieszaj, zagotuj. Wsyp natkę. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i pomarańczy.

Sos możesz podawać do wszystkich rodzajów mięs oraz klusek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...