- 20 dag mieszanego mięsa mielonego
- 30 dag kapusty włoskiej
- 1 cebula
- 15 dag żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- 10 płatów lazanii
- 1 szklanka śmietany
- tłuszcz do formy
- 1/2 łyżki rosołu
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Płaty lazanii gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedź. Potem rozłóż je na natłuszczonej tacy, każdy posmaruj farszem i zwiń.
Ruloniki ustaw pionowo jeden przy drugim w natłuszczonej, żaroodpornej formie.
Rosół rozprowadź w 1/2 szklanki przegotowanej, cieplej wody, dodaj resztę śmietany, polej tym ruloniki i posyp pozostałym serem.
Formę przykryj folią aluminiową, zapiekaj 30-35 minut w temperaturze 175°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz