Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Śledzie faszerowane

Składniki:
  • 4 solone śledzie z mleczem
  • 1 szklanka mleka
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka suchego startego razowego chleba
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • mielony pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy
    do dekoracji:
  • 1 cytryna
  • zielona pietruszka
  • 2-3 liście sałaty
Śledzie namocz na noc w dużej ilości zimnej wody, następnego dnia wyjmij mlecze, śledzie obierz ze skóry i ości. Filety zalej mlekiem, odstaw na godzinę.

Obrane cebule zetrzyj na tarce, dokładnie utrzyj z mleczami i łyżką oleju, wymieszaj z drobno posiekanymi jajami, pieprzem i tartym chlebem. Osuszone filety posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w ruloniki, ułóż na wyłożonym sałatą półmisku. Na koniec skrop oliwą, udekoruj zieloną pietruszką i cienkimi plasterkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...