Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Skrzydełka z rusztu

Składniki na 4 porcje:
  • 12-16 skrzydełek kurczaka
    marynata:
  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżka octu winnego
  • szczypta chili
  • pieprz
  • przyprawa do mięs
Jogurt wymieszaj z olejem, octem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Umyte i osuszone na papierowym ręczniku skrzydełka zalej marynatą, po czym na pewien czas odstaw w chłodne miejsce. Po kilku godzinach wyjmij skrzydełka z marynaty, ułóż je na wysmarowanym olejem ruszcie. Następnie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Po 10 minut zdejmij folię ze skrzydełek i piecz je jeszcze 10-15 minut.

Podawaj gorące z pieczywem i musztardą lub sosem przyrządzonym z żurawiny, jogurtu i chrzanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...