Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Cordon bleu

Francuskie faszerowane zraziki cielęce
    Składniki na 4 porcje:
  • 4 cienkie plastry cielęciny
  • 4 plastry szynki
  • 4 plasterki sera grojer lub ementalera
  • sól
  • pieprz
  • musztarda lub keczup
  • 1 jajo
  • po 2 łyżki mąki i bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
Mięso lekko zbij, posyp solą i pieprzem, cienko posmaruj musztardą (keczupem). Następnie ułóż na nim szynkę i ser, pozwijaj w rulony, które należy pospinać patyczkami, poobtaczać najpierw w mące, a później w jajku i bułce tartej.

Usmaż mięso na gorącym tłuszczu, na niezbyt silnym ogniu (możesz też skropić je białym winem) i chwilę podduś.

Podawaj udekorowane plasterkami cytryny i bukietem jarzyn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...