- 70 dag białego sera półtłustego
- 3 jaja
- 1/2 kostki masła
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki budyniu śmietankowego (bez cukru)
- 50 dag odsączonych połówek brzoskwiń z kompotu lub świeżych bez pestek
- tłuszcz i kasza manna do formy
- 2 łyżki cukru pudru
Połowę masy równomiernie rozłóż w natłuszczonej i posypanej kaszą manną małej tortownicy (o średnicy 21 cm). Ułóż połówki brzoskwiń zagłębieniem w dół - nie wciskając ich w masę za głęboko - a pozostałą masą serową przykryj brzoskwinie równą warstwą.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po upływie godziny wyłącz piekarnik, ale sernik pozostaw w nim jeszcze przez godzinę (nie otwieraj drzwiczek!).
Po wyjęciu odstaw sernik do ostygnięcia, nie wyjmuj go z tortownicy, a na zakończenie posyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz