Składniki:
- 1 kurczak wędzony
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa w plasterkach
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 jabłko
- 5 łyżek majonezu
- 1 strąk czerwonej papryki
- cukier
- sól, pieprz
Z kurczaka usuń kości, a mięso
pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę odcedź z zalewy. Plastry ananasa wyjmij z
syropu i pokrój na małe kawałki. Seler umyj, odetnij większe liście, obierz
łodygi z włókien i drobno pokrój. Jabłko obierz, oczyść z gniazd nasiennych i
pokrój w kostkę. Połącz wszystkie składniki, jeśli trzeba – posól, zalej
majonezem doprawionym cukrem i pieprzem. Starannie wymieszaj i wstaw do lodówki
na 1–2 godziny. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paski.
Tuż przed podaniem sałatkę przybierz papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz