Szukaj przepisów

środa, 18 lipca 2012

Koktajl krewetkowy


Składniki:
  • 50 dag mrożonych krewetek
  • 8 jajek
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 8 liści zielonej sałaty
  • 2 cytryny
  • 2 kieliszki koniaku
  • 8 łyżeczek majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól
Krewetki rozmroź, opłucz zimą wodą, skrop koniakiem i wstaw do lodówki na 30 minut. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz, opłucz i pokrój w cienkie piórka. Pomidory pokrój w ósemki. Fasolę odcedź z zalewy. W szklanych pucharkach lub w szklanych miseczkach ułóż na liściu sałaty: ćwiartki jajek, cząstki pomidora, fasolę i cebulę, a na wierzchu krewetki. Na każdą porcję nałóż łyżeczkę majonezu i przybierz natką pietruszki i ćwiartkami cytryny. Odstaw do lodówki na 1–2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...