Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Składniki na 4 porcje:
  • 25 dag makaronu
  • 2 cebulki
  • 1 papryka
  • 15 dag mrożonego groszku
  • 15 dag tuńczyka z puszki
  • 10 dag sera feta
  • 1 pomidor
  • sól
    sos:
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • pieprz
  • 1 łyżka bazylii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu i odcedź.

Obrane i drobno pokrojone cebulki i oczyszczoną paprykę zblanszuj w ciągu dwóch minut i odcedź. Groszek wrzuć do wrzątku i gotuj przez 8-10 minut, rybę i ser rozdrobnij, a umyty pomidor podziel na cząstki.

Składniki sałatki połącz w misce, przygotuj sos, polej nim sałatkę, wymieszaj i odstaw na 20 minut, zanim podasz ją na stół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...