- 25 dag makaronu
- 2 cebulki
- 1 papryka
- 15 dag mrożonego groszku
- 15 dag tuńczyka z puszki
- 10 dag sera feta
- 1 pomidor
- sól
- sos:
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki octu winnego
- pieprz
- 1 łyżka bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Obrane i drobno pokrojone cebulki i oczyszczoną paprykę zblanszuj w ciągu dwóch minut i odcedź. Groszek wrzuć do wrzątku i gotuj przez 8-10 minut, rybę i ser rozdrobnij, a umyty pomidor podziel na cząstki.
Składniki sałatki połącz w misce, przygotuj sos, polej nim sałatkę, wymieszaj i odstaw na 20 minut, zanim podasz ją na stół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz