Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z drobiu i szparagów

Składniki na 6 porcji:
  • 40 dag gotowanego mięsa kurczaka
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 10 dag szparagów z puszki
  • 10 dag pieczarek
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki winiaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, biały pieprz
  • szczypta curry i cukru
  • 1/2 cytryny
  • kilka gałązek koperku
Mięso kurczaka pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Groszek i szparagi odsącz z zalewy z tym, że szparagi potnij na trzy części. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na plasterki, a ananas - na cząstki.

Wszystkie składniki przełóż do miseczki. Majonez wymieszaj z jogurtem, winiakiem, sokiem z cytryny, przypraw solą, białym pieprzem, curry i cukrem. Tak przyrządzonym sosem polej sałatkę i odstaw ją na godzinę.

Podawaj ją rozłożoną na talerze i ozdobioną plasterkami cytryny i gałązkami koperku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...