- 10 dag soi
- po 1 puszce czerwonej fasoli, groszku konserwowego
- i kukurydzy
- po 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- i natki pietruszki
- sos winegret:
- 1 duży ząbek czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki oregano
- 2 łyżki octu winnego
- sól, pieprz
Teraz odsącz z zalewy fasolę, groszek i kukurydzę, przełóż do salaterki, dodaj soję, wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Przygotuj sos winegret: wymieszaj oliwę z octem winnym, oregano i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę winegretem, posyp zieleniną. Salaterkę nakryj i schłódź w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz