- 15 dag makaronu
- 15 dag gotowanej chudej wołowiny
- 2 małe jędrne pomidory
- 1/2 papryki
- 12 dag groszku mrożonego
- lub 1/2 puszki konserwowego
- 2 małe ogórki konserwowe
- 5 rzodkiewek
- 1 łodyżka selera naciowego
- 1 dymka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sos:
- 1 łyżeczka wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki oliwy
- 1/2 ząbka czosnku
- sól, pieprz
Przygotuj sos: utrzyj sok z cytryny i wodę z musztardą, rozgniecionym czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Gdy cukier się rozpuści, dodaj oliwę i starannie wymieszaj.
Sosem polej sałatkę, a po wymieszaniu posyp posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz