Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z mięsem

Składniki na 8 porcji:
  • 35 dag różnego rodzaju gotowanych i pieczonych mięs
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 jabłka
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • kilka gałązek natki
  • sól, pieprz
Mięso pokrój w kostkę. Obrane jabłka (bez gniazd nasiennych), ogórki i ziemniaki też pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy, jajka obierz, podziel na ćwiartki i wszystkie składniki umieść w salaterce.

Majonez wymieszaj z octem, przypraw solą i pieprzem, wyłóż na wierzch sałatki i udekoruj ją umytą i osuszoną natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...