Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z fasolki szparagowej

Składniki:
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanych zielonych listków tymianku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • szczypta cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2-3 łyżki oleju sałatkowego
  • sól
  • pieprz
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, osącz na sicie i pokrój w niewielkie kawałki.

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, razem z orzechami i zieleniną dodaj do fasolki. Posyp solą, pieprzem, cukrem, skrop sokiem z cytryny i olejem. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj, przykryj i schłódź.

Przed podaniem udekoruj gałązkami tymianku lub pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...