Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka warzywna

Składniki na 4 porcje:
    ugotowane: marchewki, pietruszki i seler
  • 1 mała cebula
  • 1 winne jabłko
  • 1-2 kiszone ogórki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu sałatkowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka jogurtu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
Ugotowane warzywa przelej na sitku zimną wodą i osusz, po czym pokrój je w kostkę. To samo zrób z obranymi uprzednio jabłkiem, ogórkami, cebulą i białkiem. Wymieszaj majonez z musztardą, solą, pieprzem, cukrem i jogurtem.

Połącz składniki sałatki, a następnie polej ją sosem i wymieszaj. Teraz sałatkę wystarczy już przykryć i na chwilę wstawić do lodówki.

Przed podaniem sałatkę posyp posiekanym żółtkiem, koperkiem i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...