- 2 selery korzeniowe
- 2 selery naciowe
- 2 szklanki rosołu drobiowego z 1 łyżki bulionu drobiowego w płynie
- 1 filet z piersi kurczaka (ok. 20 dag)
- 4 pomarańcze
- 1 kwaśne jabłko
- 10 wyłuskanych orzechów włoskich
- kilka listków melisy
- 7 łyżek soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu niskotłuszczowego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Seler korzeniowy obierz, zetrzyj na tarce. Seler naciowy pokrój w krążki. Jabłko w słupki. Oba selery i jabłko skrop połową soku z cytryny i wymieszaj.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki. Posiekaj listki melisy. Majonez wymieszaj z jogurtem i resztą soku z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki sałatki włóż do salaterki, polej sosem i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz