- 2 piersi kurczaka
- 1 szklanka bulionu z kurczaka instant
- 1 cebula
- 1 goździk
- 1 pęczek szparagów
- 1 kawałek świeżego imbiru (wielkości orzecha włoskiego)
- 1 łyżka masła
- 1 puszka kukurydzy
- sok z cytryny
- 1 liść laurowy
- cukier
- sól
- sos:
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- sól
- pieprz
Do wrzącej osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny, masła i cukru włóż obrane szparagi, ugotuj je, odcedź i - przestudzone - pokrój na kawałki. Natomiast mięso kurczaka pokrój w cienkie paski, a kukurydzę odsącz z zalewy.
Teraz połącz składniki sałatki, polej sosem, a następnie delikatnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz