- 1 główka sałaty lodowej
- po 125 g czarnych i zielonych oliwek
- 250 g fety
- 750 g owalnych pomidorów
- 2 żółte papryki
- 1 cebula
- 50 g ogórka sałatkowego
- 5 ząbków czosnku
- 1 pęczek pietruszki
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, czarny pieprz
- oregano
Umyj, obierz i zetrzyj na drobnej tarce ogórki. Czosnek obierz, pietruszkę umyj, oberwij jej natkę. Czosnek utrzyj z natką, sokiem z cytryny i olejem. Dodaj ogórek, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na końcu wymieszaj sałatę, oliwki, pomidory i paprykę. Posyp na wierzchu pokruszonym serem fetą, ułóż krążki cebuli i obficie posyp oregano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz