- 2-3 pomidory (25 dag)
- 1 zielony ogórek
- 1 średnia biała rzodkiew
- 1 cebula
- 1 łyżka stołowa drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu
- 1-2 ugotowane jaja
- sól
- pieprz do smaku
Kilka minut przed podaniem polej sałatkę sosem przygotowanym z 3 łyżek dobrej jakości oleju lub oliwy i łyżki stołowej octu, najlepiej winnego. Jeśli chcesz, by sałatka była bardziej pożywna, możesz dodać do niej ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki jajka.
Uwaga: cebula będzie miała łagodniejszy smak, jeśli przed dodaniem do sałatki umieścisz ją w durszlaku i przelejesz wrzącą wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz