- 50 dag filetów z dorsza
- 1 spory seler
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1 szklanka lekkiego bulionu
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2-3 liście sałaty
- 2-3 małe pomidory
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Dobrze umyty seler wrzuć do lekko osolonego wrzątku i gotuj 5-7 minut, potem osącz i przestudź. Teraz obierz, pokrój w słupki, skrop sokiem z cytryny, a na koniec połącz z rybą, sałatą, pomidorami i orzechami. Całość dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem, delikatnie wymieszaj z majonezem i udekoruj natką pietruszki. Przykryj i lekko schłódź.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz