Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Ryż z kapustą

Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 25 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki bulionu warzywnego w płynie
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich liści poszatkuj, a cebulę posiekaj.

W rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i pokrojoną drobno kiełbasę. Włóż do tego kapustę, wlej bulion (przygotowany według przepisu na opakowaniu), a następnie duś pod przykryciem. W trakcie dodaj opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dopraw czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem.

Ryż powinien być przykryty bulionem i dusić się do miękkości na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Potrawę podawaj posypaną startym żółtym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...