- 1/2 główki białej kapusty
- 25 dag kiełbasy podwawelskiej
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 15 dag żółtego sera
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki bulionu warzywnego w płynie
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
W rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i pokrojoną drobno kiełbasę. Włóż do tego kapustę, wlej bulion (przygotowany według przepisu na opakowaniu), a następnie duś pod przykryciem. W trakcie dodaj opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dopraw czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem.
Ryż powinien być przykryty bulionem i dusić się do miękkości na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Potrawę podawaj posypaną startym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz