Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Cebule obierz, drobno posiekaj. Olej połącz z sokiem z cytryny, dodaj zmiażdżone ziarna kolendry, cebulę, czosnek, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie utrzyj.
Rybę oczyścić, spraw, umyj i natrzyj wewnątrz i z zewnątrz przygotowaną zaprawą. Odstaw w chłodne miejsce na 4-6 godzin, co jakiś czas obracając. Następnie rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz w gorącym piekarniku, polewając piwem.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz