- 60 dag filetów z ryby morskiej
- włoszczyzna (ok. 40 dag)
- 2 cebule
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 liście laurowe
- pieprz
- sól
- mąka do panierowania
- olej do smażenia
Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz, pokrój w słupki lub zetrzyj na tarce o bardzo dużych oczkach. Obraną cebulę pokrój w piórka. Teraz włoszczyznę i cebulę podsmaż na oleju (4 łyżki), skrop wodą, dodaj liście laurowe i duś wszystko do miękkości. Kiedy będą miękkie, wlej koncentrat pomidorowy rozprowadzony wodą (ćwierć szklanki), dopraw solą i pieprzem, szybko zagotuj.
Rybę ułóż na półmisku, przykryj równą warstwą warzyw (liście laurowe wyjmij), odstaw na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz