Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Ryba z cukinią

Składniki na 4 porcje:
  • 30-40 dag filetów rybnych
  • (świeżych lub rozmrożonych)
  • 2-3 cukinie wielkości ogórka
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • (lub 2 łyżeczki suszonego)
  • sok z 1-2 cytryn
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • folia aluminiowa
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Odetnij zdrewniałe końcówki cukinii, pokrój ją na plastry i ułóż na dużym kawałku folii aluminiowej wraz z osączonymi filetami i gałązkami tymianku. To wszystko pokrop olejem i sokiem z cytryny, posól, zawiń folią i piecz około 20 min.

Potrawa wspaniale smakuje z ziemniakami (również pieczonymi) albo z pieczywem i sałatką z pomidorów (np. pomidory + papryka + cebula + sos winegret).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...