- 15-20 biszkoptów
- 20 dag mrożonych truskawek
- 2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 szklanka śmietanki 19-proc.
- 6 łyżeczek żelatyny
- 3 jaja
- 20 dag cukru pudru
- 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
- do dekoracji:
- wiórki kokosowe
- bita śmietana
Teraz wymieszaj jogurt ze śmietanką, żółtkami i pianą. Żelatynę rozpuść, lekko ją podgrzewając. Masę jogurtową podziel następnie na 2 części (2/3 i 1/3). Mniejszą porcję połącz z owocami. Do obu mas dodaj po połowie żelatyny, po czym wymieszaj je i odstaw do schłodzenia.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami i kładź na nie na przemian obie masy. Całość zalej tężejącą galaretką. Na koniec udekoruj wiórkami lub ozdób śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz