Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Fondue czekoladowe

Składniki:
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • rozmaite owoce (mogą być z puszki)
Na garnku z gotującą się wodą ustaw rondel tak, aby nie dotykał powierzchni wody.

Czekoladę połam na drobne kawałki, dodaj śmietanę, masło oraz cukier waniliowy. Kiedy masło i czekolada się rozpuszczą, wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Przygotowany sos przelej do naczynia do fondue.

Teraz umyj owoce, osusz je i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na talerzu. Do czekoladowego fondue możesz również podać kawałki drożdżowego ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...