- 5 kiszonych ogórków
- 1 1/2 szklanki sosu z ogórków
- 4-5 szklanek bulionu warzywnego w płynie
- 50 dag ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1 cebula
- kawałek pora
- 3 łyżki kaszy perłowej
- 1/2 szklanki śmietany 22-proc.
- 1 łyżka margaryny
- 1 liść laurowy
- ziele angielskie
- 2-3 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki
- 1 łyżka przyprawy do zup, sosów, sałatek
- pieprz
- sól
Obrane i dość drobno pokrojone warzywa (marchew, pietruszkę, por, cebulę) wrzuć na rozgrzaną na patelni margarynę i, mieszając, smaż kilka minut. Potem przełóż do garnka z bulionem i gotuj. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, wsyp drobno posiekane ogórki, przypraw zupę sosem ogórkowym, przyprawą do zup, solą, pieprzem i zagotuj. Następnie wymieszaj ze śmietaną i posyp zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz