- 50 dag mielonego mięsa
- 1 cebula czerstwa bułka (kajzerka)
- 1 jajko
- po 1/2 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
- 2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
- pieprz cayenne
- sól
- bułka tarta do panierowania
- tłuszcz do smażenia
Mięso, cebulę, bułkę i jajko starannie wymieszaj, dopraw sproszkowaną papryką i pieprzem cayenne oraz posól. Oczyszczone papryki pokrój wzdłuż na paski.
Mięso podziel na pięć części i na desce posypanej bułką tartą uformuj z nich prostokąty. Na każdym połóż po trzy różnokolorowe paski papryki i ciasno zwiń w roladki, które podsmażysz na tłuszczu na złoty kolor.
Następnie patelnię przykryj i duś je na bardzo małym ogniu około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz