Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Roladki z papryką

Składniki na 6 porcji:
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula czerstwa bułka (kajzerka)
  • 1 jajko
  • po 1/2 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
  • 2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
  • pieprz cayenne
  • sól
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na łyżce tłuszczu na złocisty kolor.

Mięso, cebulę, bułkę i jajko starannie wymieszaj, dopraw sproszkowaną papryką i pieprzem cayenne oraz posól. Oczyszczone papryki pokrój wzdłuż na paski.

Mięso podziel na pięć części i na desce posypanej bułką tartą uformuj z nich prostokąty. Na każdym połóż po trzy różnokolorowe paski papryki i ciasno zwiń w roladki, które podsmażysz na tłuszczu na złoty kolor.

Następnie patelnię przykryj i duś je na bardzo małym ogniu około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...