- 2 szklanki mąki
- 1 łyżka masła
- 2 żółtka
- 1 jajo
- 2 dag drożdży
- 1/4 szklanki mleka
- gęsta śmietana
- farsz:
- 50 dag kiszonej kapusty
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- kminek
- olej
- jarzynka
- pieprz
Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Kapustę obgotuj, odciśnij, drobno pokrój, połącz z pieczarkami, dopraw jarzynka, pieprzem i kminkiem, chwilę smaż, ostudź.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj grubiej niż na makaron, pokrój w prostokąty o wymiarach 6 x 12 cm, na każdym umieść trochę farszu, zwiń i mocno zlep brzegi. Roladki przełóż na natłuszczoną blachę do ponownego podrośnięcia, a potem posmaruj pozostałym białkiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) i piecz około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz