Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Rolada ze schabu nadziewana śliwkami

Składniki na 16 porcji:
  • 1 1/2 kg schabu środkowego bez kości
  • 15 dag miękkich śliwek suszonych bez pestek
  • 5 dag masła
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka masła do posmarowania rolady
Umyte i osuszone mięso rozkrój nożem tak, by powstał prostokąt i oprósz je solą. Masło lekko podgrzej, posmaruj nim mięso z jednej strony, posyp je ziołami prowansalskimi i pieprzem oraz obłóż śliwkami.

Schab zwiń, obwiąż sznurkiem i posmaruj masłem. Upiecz w brytfance w gorącym piekarniku, podlewając od czasu do czasu powstającym w czasie pieczenia sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...