Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Rolada z suszonymi morelami

Składniki na 12 porcji:
  • 1 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 15 dag żółtego sera (plastry)
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag suszonych moreli (lub śliwek)
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
Morele namocz. Mięso opłucz, osusz i rozkrój na płat grubości 1 1/2 cm. Następnie oprósz z obu stron solą, pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.

Namoczone uprzednio morele osącz z wody i pokrój w paski. Na mięsie połóż plastry sera oraz kawałki moreli. Zwiń roladę, obwiąż ją mocno nicią. Mięso posmaruj olejem i posyp papryką. Potem włóż do brytfanny i piecz godzinę w temperaturze 200°C. Po godzinie wlej sok, piecz jeszcze pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...