Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Rolada serowa

Składniki:
  • 70 dag miękkiego żółtego sera
  • 25 dag topionego sera kremowego
  • 15 dag masła
  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag pieczonego mięsa
  • 3 jaja
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
    kilka łyżek posiekanych: natki pietruszki, koperku, szczypiorku
  • mielona papryka lub chili
  • pieprz
  • sól lub jarzynka
Żółty ser pokrój na kawałki, włóż do wrzątku i trzymaj godzinę pod przykryciem.

Oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki podgotuj w małej ilości wody z przyprawami, a następnie całkowicie odparuj wodę.

Mięso pokrój na kawałki, a cebulę drobno posiekaj. Posiekaj również, ale nieco grubiej, jaja ugotowane na twardo. Masło i serki topione zmiksuj na jednolitą masę i dodaj do niej mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i zieleninę oraz pieczarki. Dopraw do smaku.

Ser wyjmij z garnka, wyłóż go na stolnicę przykrytą folią o rozmiarze nieco większym, niż będzie miał rozwałkowany z sera placek. Rozwałkuj możliwie najcieniej i szybko, tak by nie zdążył stężeć, nałóż farsz i zwiń roladę.

Całość ciasno owiń folia i włóż do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu zdejmij ostrożnie folie i roladę pokrój w plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...