- 70 dag miękkiego żółtego sera
- 25 dag topionego sera kremowego
- 15 dag masła
- 25 dag pieczarek
- 25 dag pieczonego mięsa
- 3 jaja
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- kilka łyżek posiekanych: natki pietruszki, koperku, szczypiorku
- mielona papryka lub chili
- pieprz
- sól lub jarzynka
Oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki podgotuj w małej ilości wody z przyprawami, a następnie całkowicie odparuj wodę.
Mięso pokrój na kawałki, a cebulę drobno posiekaj. Posiekaj również, ale nieco grubiej, jaja ugotowane na twardo. Masło i serki topione zmiksuj na jednolitą masę i dodaj do niej mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i zieleninę oraz pieczarki. Dopraw do smaku.
Ser wyjmij z garnka, wyłóż go na stolnicę przykrytą folią o rozmiarze nieco większym, niż będzie miał rozwałkowany z sera placek. Rozwałkuj możliwie najcieniej i szybko, tak by nie zdążył stężeć, nałóż farsz i zwiń roladę.
Całość ciasno owiń folia i włóż do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu zdejmij ostrożnie folie i roladę pokrój w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz