- 5 jaj
- po 5 łyżek: cukru i mąki
- masa:
- słoik dżemu pomarańczowego
- lukier:
- 15 dag cukru pudru
- 1 łyżka śmietany 18-proc.
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- do dekoracji:
- pomarańczowe wiórki kokosowe
Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, posyp cukrem i przykryj wilgotną ściereczką, po czym odwróć spodem do góry, a pergamin spryskaj zimną wodą i zdejmij. Roladę skręć razem ze ściereczką i odstaw, by przestygła. Przestudzoną rozwiń, posmaruj dżemem pomarańczowym i ponownie (już bez ściereczki) ściśle zwiń.
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj ze śmietaną i sokiem pomarańczowym na gładką masę. Wierzch polukruj i ozdób wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz