Szukaj przepisów

środa, 18 lipca 2012

Rogaliki z jabłkiem i cynamonem

Składniki:
  • 30 dag mąki
  • 30 dag masła
  • 30 dag białego sera
  • jabłko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta cynamonu
  • tłuszcz do formy
Sposób wykonania:
Masło, mąkę oraz ser dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować i wykroić z niego kwadraty.
Następnie obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Nakaż dym kwadracie położyć kawałek jabłka i zlepić brzegi aby powstał pierożek.
Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...