Składniki:
- 30 dag mąki
- 30 dag masła
- 30 dag białego sera
- jabłko
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta cynamonu
- tłuszcz do formy
Sposób wykonania:
Masło, mąkę oraz ser dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować i wykroić z niego kwadraty.
Następnie obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Nakaż dym kwadracie położyć kawałek jabłka i zlepić brzegi aby powstał pierożek.
Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
Masło, mąkę oraz ser dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować i wykroić z niego kwadraty.
Następnie obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Nakaż dym kwadracie położyć kawałek jabłka i zlepić brzegi aby powstał pierożek.
Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz