Szukaj przepisów

środa, 18 lipca 2012

Kruche babeczki z cynamonem

Składniki:
  • mąka 40 dag
  • masło 20 dag
  • cukier puder 15 dag
  • żółtka 3 sztuki
  • kakao 2 dag
  • mak 2 dag
  • cynamon 10 dag
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzenia:Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,
posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto i
podzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej cynamon,
do trzeciej mak, a do czwartej cukier waniliowy. Każdą część należy
dobrze wyrobić, a następnie schłodzić. Gdy ciasto stężeje należy
przepuścić je przez maszynkę, formować ciasteczka i piec około 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 180 stopni( na zloty kolor).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...