Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Risotto z rybą i warzywami

Składniki na 6 porcji:
  • 1 1/2 szklanki ryżu
  • 40 dag filetów z ryby
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 10 dag wyłuskanego zielonego groszku
  • 1/2 pęczka posiekanej natki
  • 1 łyżeczka curry
  • olej
  • sól, pieprz
Filety rybne oprósz solą i pokrój na kawałki. 3 szklanki wody zagotuj z kostką bulionową, wsyp ryż i ugotuj go w ciągu 15 minut. Dodaj zielony groszek, kawałki ryby i curry, oprósz solą do smaku i gotuj przez kolejne 10 minut.

Paprykę umyj, oczyść z nasion, potnij w paski i wrzuć na 5 minut na patelnię z rozgrzanym olejem, po czym dodaj do risotta i całość przypraw do smaku i posyp natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...