- 1 1/2 szklanki długoziarnistego ryżu
- 1 łyżeczka masła
- 60 dag różnych warzyw (marchew, pietruszka, seler, por)
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 2 pomidory
- 1 ogórek lub cukinia
- 25 dag zielonego groszku (mrożony)
- 5 dag posiekanych orzeszków arachidowych
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- chili, sól
Warzywa korzeniowe, kapustę, pomidory (bez skórki) i ogórek lub cukinię drobno pokrój, i dodaj do posiekanej i podduszonej na oleju cebuli. Posól, skrop sosem sojowym i duś pod przykryciem; pod koniec włóż groszek.
Na patelni upraż orzeszki. Ryż i warzywa wymieszaj, i do smaku dopraw chili. Na koniec posyp orzeszkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz