Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Quiche ze szpinakiem i szynką

Składniki:
  • 50 dag szpinaku
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 2 cebulki dymki (lub szalotki)
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól
  • ciasto na quiche
Szpinak umyj i obgotuj we wrzątku, po czym osącz, posiekaj. Oczyszczone, drobno pokrojone cebulki i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklij na maśle, dodaj szpinak, sól i pieprz i jeszcze chwilę smaż.

Jaja rozmieszaj ze śmietaną i posól. Na podpieczone ciasto wyłóż pokrojoną w dużą kostkę szynkę i masę szpinakową, wszystko zalej jajami ze śmietaną.

Quiche piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...