- 1 duży środek sałaty
- 4 ugotowane młode ziemniaki (15 dag)
- 2 małe pomidory (20 dag)
- 1/2 pęczka rzodkiewek
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 żółta papryka (10 dag)
- 5 dag sera feta
- 1 1/2 łyżki szczypiorku
- 1 łyżka koperku
- koperkowo-ziołowy sos sałatkowy
- 3 łyżki oleju
W szerokiej szklanej salaterce układaj warstwami sałatę, ziemniaki (warstwę ziemniaków posyp koperkiem), pomidory (posyp je połową posiekanego szczypiorku), jaja, paprykę i ser.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Sałatkę polej sosem, przykryj i na półtorej godziny wstaw do lodówki.
Podawaj z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz