Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Przekąska z jajkami w koszulkach

Składniki na 4 porcje:
  • 4 kromki pszennej bułki
  • 4 jaja
  • 1 pomidor
  • 10 dag chudego boczku
  • 1 łyżka octu
  • sól
  • grubo zmielony pieprz
W płaskim rondlu zagotuj 3 szklanki wody z octem i pół łyżeczką soli. Do wrzątku bardzo delikatnie wbijaj po jednym jajku. Gotuj je na małym ogniu przez około 3 minuty (białko powinno być ścięte, żółtko - płynne).

Boczek pokrój w plastry i podsmaż na złoty kolor. Pomidor umyj, pokrój na ćwiartki.
Na każdej kromce ułóż po plasterku boczku, kawałek pomidora i jajko. Posyp solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...