Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Pomidory z jajkiem

Składniki na 5 porcji:
  • 5 jaj
  • 5 pomidorów
  • 4 gałązki szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
Pomidory umyj, osusz, po czym zetnij z nich wierzchy. Środki wydrąż (można z nich zrobić sos pomidorowy). Wydrążone pomidory oprósz solą, pieprzem i bazylią.

Do każdego pomidora wbij teraz po jednym jajku. Posyp solą i pieprzem, następnie przykryj „pokrywką”.

Blachę posmaruj olejem i ułóż na niej pomidory. Zapiekaj je około 10 minut w temperaturze 180°C.

Szczypiorek umyj, osusz i drobno pokrój. Pomidory podawaj na ciepło, posypane szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...